10 причини да започнеш да тренираш зумба!

10 причини да започнеш да тренираш зумба!

Писна ли ти от монотонните упражнения във фитнеса или от скучното бягане? Започни да сваляш излишните килограми, танцувайки зумна!Преди да го направиш обаче, прочети първо какво представлява и какви са ползит от нея.

Какво представлява зумбата?

Зумбата е комбинация от западен фитнес с движения от латино танци. Следователно това са упражнения с инструктор, по време на които под ритмите на танцова музика участниците следват движенията на инструктора.

Ето какви са най-важните ползи от редовното трениране на зумба:

1.Бързо изгаряне на калориите – тренирайки зумба можем за един час да изгорим около 800 калории! Това е дори повече от изгорените калории по време на бягане.

2. Оформяне на всички мускулни групи – зумбата влияе положително на извайването и на стягането на всички мускулни групи. Тъй като не развива прекалено мускулатурата, жените могат да тренират колкото си искат.

3. Светкавични ефекти – първите ефекти се забелязват след едва няколко седмици. Нищо не е по-мотивиращо от бързите резултати!

4. Усещане за собственото ни тяло – по време на упражненията започваме да чувстваме мускули, които не сме знаели че съществуват!

5. Подобряване на креативността – доказано е, че танцът влияе на правилното синхронизиране на мозъчните полукълба, а по този начин се повишава нашата креативност.

6. Идеален начин за справяне със стреса – след едночасова тренировка забравяш за проблемите, които си взел със себе си на излизане от работа.

7. Чувството на щастие – танцуването на зумба води до отделяне на ендорфини, т.нар. хормони на щастието. Благодарение на това, зумбата е идеален начин да се справим с есенната и зимната депресия!

8. Лесно изпълними упражнения – можем свободно да следваме движенията на инструктура без нуждата от съвсем точно изпълнение на стъпките му. Най-важното е да ни е весело!

9. Страхотен начин за изграждане на кондиция – зумба може да тренират всички без значение физическата форма или възрастта.

10. Шанс да се запознаем с вдъхновяващи ни хора – тъй като зумбата се тренира в групи, имаме възможност да се запознаем с хора, изпълнени с положителна енергия.