Аеробичната шестица на Вейдер – начин за постигане на плосък корем

Аеробичната шестица на Вейдер – начин за постигане на плосък корем

Запознай се с успешен начин за идеално изваян корем! Ако мечтата ти е да имаш плосък и мускулест корем, довери се на аеробичната шестица на Вейдер!

Това са просто упражнения, които ще ти помогнат да изваяш и стегнеш коремните мускули. Както самото име показва – упражненията се шест на брой. Уловката е в това, че трябва да ги правим без почивка, по време на която мускулите на стомаха да си починат, което не е лесно. Честно казано, аеробичната шестица на Вейдер изисква от човека, който ги прави ангажираност и практика, за да могат упражненията да бъдат изпълнявани точно и безпроблемно. Помнете, че всички упражнения, които ще опишем трябва да се изпълняват на пласка повърхност.

Упражнение 1

Лягаме по гръб. Поставяме ръцете по дължината на тялото ни. Надигаме гръдния кош, като внимаваме да не надигаме лумбалната част от гръбнака. Вдигаме свития на 90 градуса в коляното крак, така че бедрото ни и лумбалната област да образуват прав ъгъл. В този момент се хващаме за коляното и задържаме така 3 секунди. Лягаме отново и повтаряме същото упражнение с другия крак.

Упражнение 2

Това упражнение е аналогично на първото, само че по време на изпълнението му вдигаме двата крака едновременно.

Упражнение 3

Упражнението е почти същото като първото, с тази разлика, че ръцете не са до тялото, а ги поставяме зад тила.

Упражнение 4

Комбинация от упражнения 2 и 3: по време на упражненията вдигаме двата крака, с ръцете са обхванали тила.

Упражнение 5

Ръцете остават зад тила. Надигаме гръдния кош. Вдигаме веднъж единия, веднъж другия крак, така както в упражнения 1 и 3. В този случай обаче не задържаме крака по време на работата на мускулите, а се стараем да направим колело/ножица. Сменяме краката от 5 до 15 пъти.

Упражнение 6

Надигаме гръдния кош и вдигаме двата крака едновременно. Задържаме 3 секунди.