Коктейлите за отслабване и тяхната ефективност

Коктейлите за отслабване и тяхната ефективност

Пиенето на коктейли е идеално решение за успешно пречистване на организма от токсините и бързо намаляване на теглото. Запознайте се със спецификата на отслабването със здравословни коктейли!

Зеленчуковите и плодовите коктейли са страхотен начин да доставим на организма си по-голямо количество витамини и минерали всеки ден. Коктейлите се приготвят лесно и не са скъпи. Освен това благодарение на коктейлите можем да пречистим черния дроб от токсините и да подобрим метаболизма си, благодарение на което по-бързо можем да губим излишните килограми.

Защо коктейл?

Добре е да пиете коктейли по няколко причини. Първата причина е, че една чаша коктейл събира много повече зеленчуци и плодове, а следователно витамини и минерали от да кажем една салата. Освен това коктейлите хидратират и изпълват с течности цялото тяло, „измивайки“ от организма свободните радикали. Освен това, ако правилно подбираме съставките на коктейла, той ще съдържа по-голямо количество фибри, които като вътрешна „метличка“ ще ни помогне да се освободим от излишните съставки и ще се чувстваме по-леки.

С кое да внимаваме?

Диетата за отслабване, която се основава само на плодови и зеленчукови коктейли е много ефикасна и ефектите от нея се появяват много бързо. Това обаче не означава, че можем да я практикуваме дълго време и да се опитаме с нея да свалим много килограми. Най-здравословната продължителност на тази диета е един, максимум два дни. Защо? Коктейлната диета отслабва организма и затова дългата продължителност на тази диета може да доведе до прилошаване и припадъци.